Charter

STORBYFERIE

TA MED BARSELGRUPPA TIL KØBENHAVN

GODE BOKKKLUBBER


fredag 22. august 2008

Iskake på tampen av sommeren

Sommeren er kanskje på hell, men fortsatt smaker det godt med is.

Skal du ha gjester, og vil servere en god iskake. Her er en fantastisk oppskrift. Ganske så enkel å lage også. Oppskriften er hentet i fra opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
Fotograf: Alf Børjesson.

Iskake
(10 porsjoner)

Nøttebunn:
2 1/2 dl malte hasselnøtter eller mandler
2 1/2 dl melis
4 eggehviter

160 °C i ca. 30 minutter.

Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille. Avkjøl. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.

Vaniljeis:
8 eggeplommer
2 dl melis
2 vaniljestenger
6 dl kremfløte

ca. 750 g jordbær


Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering. Pynt med friske jordbær.

Ingen kommentarer:

Rimelig Visa

Mye å handle inn? Her er et bra valg av gebyrfritt kort:

SØK DEG FREM HER:


Her er det man trenger inne hudpleie: