
Skal du ha gjester, og vil servere en god iskake. Her er en fantastisk oppskrift. Ganske så enkel å lage også. Oppskriften er hentet i fra opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
Fotograf: Alf Børjesson.
Iskake
(10 porsjoner)
Nøttebunn:
2 1/2 dl malte hasselnøtter eller mandler
2 1/2 dl melis
4 eggehviter
160 °C i ca. 30 minutter.
Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille. Avkjøl. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
Vaniljeis:
8 eggeplommer
2 dl melis
2 vaniljestenger
6 dl kremfløte
ca. 750 g jordbær
Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering. Pynt med friske jordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar